Agenda

08.30 Registration, refreshments and exhibition
09:30 Chair's Welcome
Sue Macdonald, Midwifery Consultant
09:40 National Maternity Review
Professor Jacqueline Dunkley-Bent, Head of Maternity, Children & Young People for NHS England
10:00 Being Baby Friendly
Stephanie Michaelides, Senior Lecturer, Middlesex University London
Dr Judith Meek, Consultant Nenoatologist, University College London Hospital
10:30 Perinatal Mental Health: Can Midwives Make A Difference?
Kathryn Gutteridge, Consultant Midwife, Clinical Lead for Low Risk Care, Doctoral Student, Sandwell and West Birmingham NHS Trust
11:00 Questions and Discussion
11.10 Refreshments, networking, exhibition and academic poster display
11:45-12:10 Each seminar will be no longer than 25 minutes, with 5 minutes between seminars to allow for movement between rooms
Theme: Public Health Theme: Quality Care for Mothers and Families Theme: Research
Seminar 1
Effectiveness Of A Lead Midwife On The Uptake Of Flu Vaccination For Pregnant Women And Maternity Staff
Lynne Taylor, Flu Champion Midwife, Cardiff and Vale University Health Board
Seminar 2
Welcome To The World – Evaluation Of An Antenatal Parenting Programme
Catriona Jones, Senior Research Fellow in Maternal and Reproductive Health; Lecturer (Midwifery); PhD student, Department of Midwifery and Child Health Faculty of Health and Social Care, University of Hull
Seminar 3
Patients Involved In Pregnancy Research (PIPR) Project
Angela Polanco, Research Development & Innovation, University Hospitals Coventry & Warwickshire NHS Foundation Trust
12:15-12:40 Each seminar will be no longer than 25 minutes, with 5 minutes between seminars to allow for movement between rooms
Theme: Public Health Theme: Quality Care for Mothers and Families Theme: Supporting Vulnerable Families
Seminar 4
Evaluation Of The Bump Start Maternal Obesity Support Service
Kathryn Ashton, Public Health Researcher, Public Health Wales NHS Trust and Sharon John, Healthy Lifestyle Midwife,  Cwm Taf University Health Board
Seminar 5
Labelled “High Risk”: Exploring Perception Of Risk During Childbirth In Women With An Increased BMI >35kg/m2 Of Risk During Childbirth
Gail Norris, PhD Student, Edinburgh Napier University
Seminar 6
Pregnancy Subsequent To A Traumatic Birth – The Early Antenatal Period
Mari Greenfield, PhD Student, University of Hull
12:45-13:10 Each seminar will be no longer than 25 minutes, with 5 minutes between seminars to allow for movement between rooms
Theme: Public Health Theme: Exhibitor Seminar Theme: Quality Care for Mothers and Families
Seminar 7
Nutrition in the first 1000 days and its impact on long term health
Maude Grant, Medical Communications Manager, Nestle Nutrition
SMA
Seminar 8
The Views And Experiences Of Women With A Body Mass Index (BMI) Of 30 Or More Who Have Successfully Breastfed And/Or Are Still Breastfeeding: A Qualitative Research
Stephanie Lyons, MSc Student, University of Manchester and Dr Debbie Smith, Lecturer in Health Psychology, Manchester Centre for Health Psychology, School of Psychological Sciences, The University of Manchester
Seminar 9
Evaluating A Midwife-led Model Of Antenatal Care For Women With A Previous Caesarean Section: A Retrospective, Comparative Cohort Study
Dr Helen White, Midwifery Lecturer, The University of Manchester
13:15-14:15 Lunch, networking, exhibition and academic poster display
14:15-14:40 Each seminar will be no longer than 25 minutes, with 5 minutes between seminars to allow for movement between rooms
Theme: Reducing the Risk Theme: Supporting Midwives
Seminar 10
Mobilising Influencers To Improve Sepsis Management
Katy Evans, Maternity Quality Improvement Matron, Musgrove Park Hospital
Seminar 11
Early life nutrition - The importance of nutrition: before, during and after pregnancy
Jacqueline Lowdon, Paediatric Dietitian, Royal Manchester Children's Hospital
Danone Nutricia
14:45-15:10 Each seminar will be no longer than 25 minutes, with 5 minutes between seminars to allow for movement between rooms
Theme: Reducing the Risk Theme: Supporting Midwives
Seminar 12
Adventure in obstetric triage: an improvement story
Caterina Raniolo, Maternity Project Manager - Midwife, Newham University Hospital
Seminar 13
Midwifery Preceptorship: A Successful Model
Frances Webster-Benwell, Senior Educator/Midwifery Lead and Alice Tindall, Supervisor of Midwives/Senior Educator, Heart of England NHS Trust, Birmingham Heartlands Hospital
15:15-16:00 Refreshments, networking and exhibition
16:00 Closing Plenary
Denise Tyran MSc RM PGCEA, Educational Director, Expectancy
16:30 Closing Remarks
Sue Macdonald, Midwifery Consultant
16:45 Conference Closes